Minden évben megrendezésre kerül Németországban a Hannover Messe kiállítás, ahova a világ minden tájáról érkeznek kiállítók, hogy bemutassák technológiai újításaikat. A VÁV Union Kft. megbízásából fejlesztettünk egy kiterjesztett valóság applikációt, melynek segítségével a kiállításon még innovatívabb módon tudták szemléltetni koncepciójukat.

A VÁV Union Kft. különböző teljesítményű erősáramú kapcsolóberendezések tervezését, gyártását és szerelését, valamint a számítógépes mérésadatgyűjtő- és felügyeleti rendszerek fejlesztését és kivitelezését végzi.
A projektben a kiállításon felállított terepasztal közepén műhold jellegű látkép foglalt helyet, ami egyben markerként is szolgált. A látogatók ezt a terepasztalt állták körbe, kezükben az okos eszközzel, aminek segítségével életre kelthették a terepasztal látványát.

A látkép egy városrészhez vezető szabad vezetékeket mutatta. Az egyfázisú földzárlat feltárását szimuláltuk kiterjesztett valóság segítségével. A látképen 3-4 szabadvezeték futott a település irányába. Augmentált valóságban nézve a táj megelevenedett és mozgás volt látható rajta. Minden apró részlet animálva volt a térképen. A felhasználó az ujjával interakcióba léphetett a szabad vezetékekkel és érintéssel idézhette elő a földzárlatot. Minden látható szabadvezetéken más-más szimulált helyzetet alakítottunk ki. Az érintésre egy kis animációval szimuláltunk különböző hibaeseteket. A felhasználó által előidézett szimulált földzárlat esetén a képernyő jobb alsó sarkában a központba megérkezett a hibajelzés. A lokalizáció megtörtént és ugyanitt megjelent a földzárlat GPS koordinátája. Eközben egy videós bejátszás következett, ami a hibaelhárítás folyamatát mutatta be, kihangsúlyozva a gyorsaságot, amit a cég biztosít ügyfeleinek. Időközben elindult a terepasztalon a hibaelhárító egység és a helyszínre érve elhárította a földzárlatot.

[gdlr_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=4fb8MbgqirU” ]

 

Az alkalmazás segítségével a cég a hagyományos módszereknél hatékonyabban tudta megjeleníteni a hibaelhárítás folyamatát. A projekt célja az volt, hogy a VÁV Union Kft. a legmodernebb módon mutassa be szolgáltatását a kiállításon, ami a kiterjesztett valóság alkalmazás segítségével sikeresen meg is valósult.