Ipari digitalizáció

Azt tapasztaljuk, hogy a digitalizációra egyre nagyobb igény van az ipar ágazataiban is. Modern technológiai megoldásokat kínálunk a gyártás és oktatás területén is.

https://www.creatit.hu/wp-content/uploads/2023/06/young-engineer-scrolling-tablet-while-standing-by-colleague-vr-headset-600x400.jpg
Virtuális gyárlátogatás

Miért jobb virtuálisan megismertetni/bemutatni munkahelyünket akár potenciális partnereinknek, akár leendő kollégáinknak, mint egyszerű fotókon, videókon keresztül? Interaktív, élményt ad és bevésődik, erősíti a márka hűséget, jobban bemutatja a valós arányokat és tereket, hatékonyabb a befogadás és az értelmezés.

Showroom

Egy fokkal hagyományosabb, de szintén látványos eszköz a 360 fokos videó felvétel (normál felvétellel vagy akár gyorsítással), mely segít bemutatni a valós teret, a működést, a mindennapi folyamatokat. A showroom lemodellezhető teljes egészében modellezett, animált elemekből, de létrehozható 360 fokos videó felvételek összeillesztésével is.

https://www.creatit.hu/wp-content/uploads/2023/06/fiberglass-production-industry-equipment-manufacture-background-scaled-600x400.jpg
https://www.creatit.hu/wp-content/uploads/2023/06/young-woman-yellow-work-uniform-glasses-helmet-uses-virtual-reality-glasses-industrial-scaled-600x400.jpg
VR alapú oktatás

Az utóbbi években egyre ígéretesebb VR headsetek kerülnek a piacra. Az új VR headsetek már képesek olyan vizuális hatást nyújtani, mely garantálja az élményt, az életszerűséget és így ha oktatásról beszélünk, a könnyebb értelmezést és megjegyezhetőséget. Legyen szó egyéni oktatásról a gyártósoron vagy csoportos oktatásról, a VR élmény kiváló kiegészítője lehet azoknak a tananyagoknak, ahol fontos elem a vizualitás és a tét nélküli gyakorlás lehetősége.

Digitális oktatás

A tananyagok digitalizációja és a digitális oktatás lehetőségeinek kiaknázása elérhetővé teszi az oktatási tematikát és tudásanyagot fizikai korlátok nélkül bárki számra. Gyorsabbá, hatékonyabbá tehető a tanulás, mindemellett a digitális oktatási rendszerek képesek mérni, monitorozni a hallgatók teljesítményét, így időben észlelni lehet egy-egy esetleges lemaradást.

A digitális tananyagok használhatóak az új belépők kezdő csomagjaként (welcome pack) illetve a meglévő kollégák ismerteinek frissen tartása céljából is.

https://www.creatit.hu/wp-content/uploads/2023/06/architect-using-vr-glasses-building-model-design-scaled-600x400.jpg
https://www.creatit.hu/wp-content/uploads/2023/06/engineer-is-using-virtual-reality-glasses-inspect-factory-s-mechanical-control-system-1-scaled-600x400.jpg
Gyakorlás VR szimulációval

Hadiipar, katonai kiképzések, veszélyes anyagok kezelése, összetett gyártási folyamatok, nagy odafigyelést igénylő munkafázisok, biológiai kutatások, munka és tűzvédelmi oktatások - számtalan olyan terület, ahol a kockázat nélküli gyakorlásnak hatalmas szerepe van.

A VR szimulációkkal nem csak a veszélyforrások és munkahelyi balesetek száma csökkenthető, de oktatói időt, energiát, tanterem bérlési költségeket spórolhatunk meg.

VR szimuláció és együttműködés

A VR szimulációk különleges, de annál hasznosabb felhasználási területe a csoportos szimulációs gyakorlatok, pályák kidolgozása és átültetése virtuális térbe: nem játékot kínálunk, hanem lehetőséget a kockázat és hibamentes együttműködés begyakorlására. Mindemellett maga a VR alapvetően mégis játékélmény, így a kollégák olyan eszközt kapnak a kezükbe, mellyel játszva, élményszerűbben tanulhatnak.

https://www.creatit.hu/wp-content/uploads/2023/06/playful-businessman-wearing-virtual-reality-headset-having-fun-office-there-are-people-background-600x400.jpg
https://www.creatit.hu/wp-content/uploads/2023/06/e-learning-education-networking-website-study-concept-scaled-600x400.jpg
Learning management system

A digitális tananyagok következő fázisa, fejlődési lépcsőfoka a komplex oktatás támogató rendszer, melyen keresztül a tananyagok rugalmasan feltölthetőek, a megtekintések mérhetőek, a feldolgozáshoz a szövegérzelmezésen túl online feladatok társíthatóak. A rendszer ezek mellett igény szerint tovább funkciókkal is bővíthető, úgy mint online vizsga kérdéssor kitöltése, közös tudástár, hallgató-oktató közti kapcsolatfelvétel, verseny hirdetése a legaktívabb hallgatók közt, stb.

AR és oktatás

Ha modern digitális oktatásról és képzésről beszélünk, nem felejthetjük ki a kiterjesztett valóság és az oktatási tananyagok kapcsolatát.

A kiterjesztett valóság abban segít, hogy a valós térben látható elemek, gépek, berendezések, kapcsolótáblák, bonyolult szerkezetek azonnali kiegészítő információkat kapjanak, így támogatva a felhasználókat a helyes és hibamentes használatban.

https://www.creatit.hu/wp-content/uploads/2023/06/thoughtful-young-male-engineer-wearing-safety-helmet-uniform-holding-looking-mobile-phone-while-keeping-hand-chin-isolated-white-background-600x400.jpg
https://www.creatit.hu/wp-content/uploads/2023/06/young-machine-operator-modern-plant-scaled-600x400.jpg
AR és karbantartás

A kiterjesztett valóságnak köszönhetően nincs szükség többé arra, hogy a fiókokban keresgéljük a használati útmutatókat. Sőt, nem mindig kell hívnunk hiba esetén a költséges szakembert: a gyártósori gépek, berendezések, műszaki, elektronikai eszközök mellé készíthetünk AR alkalmazást, mely egy laikus számára is egyértelmű módon mutatja meg hogy a munkafolyamatokat, hibaelhárítási folyamatokat milyen sorrendben, hogyan végezzük el.

Szeretnél többet megtudni rólunk?
Rólunk

Referenciáink