Manapság  az okostelefonok, okoseszközök a mindennapjaink szerves része és ennek köszönhetően az online vásárlás virágzik. A technológia a piac minden területét befolyásolja, így a bútoripar sem kivétel ez alól.

Egy új bútor megvásárlása nem egy sebtében meghozott döntés. A vásárlást gondos mérlegelés előzi meg, jól meg kell gondolni, hogy illik-e az adott darab a szobába, nem bontja-e meg az összképet, biztosan jó lesz-e és ugye a Mamának is tetszeni fog.

Aki bútorok értékesítésével foglalkozik, bizonyára megtanulta kezelni ezeket a kételyeket, mikor a vevő előttük állva tépelődik a nagy beruházáson. Számos jól bevett érv van a tarsolyukban, nem egy jól csengő, meggyőző mondat, ami a jó irányba billenti a döntés mérlegét. Mindez remekül működik, amíg a potenciális vevő a boltban áll és a körmét rágva vacillál a halványkék és a sötétkék fotel között, de amint kiteszi a lábát az üzletből, az eladónak nincs különösebb behatása rá. Elhalmozhatja katalógusokkal, elültetheti a bogarat a fülében, de a bizonytalanságot így sem biztos, hogy sikerül megszüntetnie .

Napjainkban azonban egyre inkább teret hódít az a technológia, mely lehetővé teszi, hogy az eladó a vásárlót odahaza is segítse a nagy döntés meghozatalában. A kiterjesztett valóság segítségével a vevők biztosra mehetnek abban, hogy a bútor, melyet kiszemeltek, hogy mutat majd az otthonukban. Egy mobilos applikáció segítségével elhelyezhetik otthonukban a valós méretű bútor virtuális mását, meggyőződve ezzel arról, hogy hogyan fog az adott darab a neki szánt helyen mutatni. Amint megtalálták a számukra ideális bútort, webáruházon keresztül akár azonnal meg is vásárolhatják azt. Az applikáció használatával a vásárlók biztosak lehetnek a döntésükben. Ennek nem mellékes velejárója az is, hogy csökken visszahozott bútorok aránya.

Általánosságban elmondható, hogy az emberek egyre több időt töltenek az online térben. Ennek okán a kiterjesztett valóság a bútor értékesítésben segíti a vásárlókat még a boltba érkezés előtt, vagy az online vásárlás során. Számos bútorbolt használ már hasonló megoldást.

Az ilyen alkalmazást fejlesztő cégek képesek olyan programot alkotni, melyben az adott bútorbolt teljes kínálata megtekinthető lesz. Igencsak hasznos fejlesztés, hogy a bútorok színe, anyaga megváltoztatható, így a vásárlónak nem kell boltról boltra járnia és a megfelelő bútordarabot hajkurásznia, könnyedén megtalálhatja a számára legideálisabbat az otthona kényelmébe. A hasonló alkalmazásokban gyakran fotózási lehetőség is van, így a kiválasztott vagy akár potenciális darabokat le is fotózhatja és megoszthatja ismerőseivel.

A kiterjesztett valóság bútor applikáció előnyei

Fokozatosan teret hódít ez az új módszer, mely lehetővé teszi, hogy a vevők mobilalkalmazáson keresztül is tudjanak  bútort vásárolni. Bútorgyártó cégek számára kiváló lehetőség, hogy ilyen módon terjesszék termékeiket. Erre sosem volt jobb és egyszerűbb megoldás a kiterjesztett valóságnál.

Az alkalmazással a vásárlók virtuálisan beilleszthetik otthonukba a vásárolni kívánt bútort. A folyamat során a vevők kényelmesen vásárolhatnak, ami által nő az elégedettségük és az elköteleződésük. Ez pedig biztosan növelni fogja az eladásokat.

Felkeltettük érdeklődésed? A szolgáltatásunkról bővebb információt ide kattintva olvashatsz.