A virtuális múzeumlátogatások lassan egyre mindennaposabbá válnak. A VR technológia segítségével olyan múzeumokba juthatunk el, amelyekbe nem biztos, hogy a való világban eljutnánk. Mindez a diákoknak világszerte fantasztikus lehetőség arra, hogy a világtörténelem, a tudomány csodálatos eredményeit izgalmas módon ismerjék meg.

Van olyan múzeum, amelyik az online bejárást interaktív térkép formájában oldja meg, van olyan amelyik a műtárgyak 3D-s másolatainak adatbázisát osztja meg, van amelyik 3D panoráma videókat. Nézzünk 7, elképesztő virtuális múzeumtúrát!

Nemzeti Természettudományi Múzeum, Washington

Platform: Web

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy VR fejszettel számos bejáráson részt vehetünk. Állandó és időszaki, már nem is létező kiállításokat is megnézhetünk. Dinoszauruszok, tengeri élővilág, geológia karnyújtásnyira a fotelből.

Renwick Galéria, Smithsonian Amerikai Művészeti Múzeum

Platform: Wonder 360 app (IOS/Android)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

InstaVR-ral készült a virtuális utazás interaktív formában. Kilenc vezető kortárs művész alkotott egy-egy platformspecifikus, galéria méretű installációt, a múzeum termein át navigálva fedezheted fel őket. Multimédia címkéken át juthatunk több információhoz.

Iraki Nemzeti Múzeum

Platform: Google Expedition

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezen a platformon keresztül számos múzeumba ellátogathatunk, de ez a múzeum olyan, amelyet a legtöbb embernek egész életében nincs módja megnézni a valóságban, hiszen Irakban található.

Louvre

Platform: YouVisit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a platform a felsőoktatást célozza meg, kampusztúráiról ismert, de a híres párizsi múzeum virtuális bejárását is elkészítették, weben és ingyenes VR alkalmazással is megtekinthető. A túra a múzeum 10 területét járja be, még extra képeket, videókat és kiállítási információkat is feltöltöttek.

British Museum

Platform: Boulevard (Oculus Rift/Gear)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Több VR múzeum is elérhető a platformon, a legutóbbi vállalkozásuk a British Múzeum, gyorsan vált az egyik legjobb VR múzeummá az online térben.

Metropolitan Művészeti Múzeum

Platform: YouTube 360

A múzeumbejárás neve Met 360°, ez voltaképpen panorámavideók gyűjteménye. A YouTube-on mutatják be a klipeket, mindegyikhez tartozik egy rövid leírás is a tartalomról. Különlegessége az, hogy egyedi kameraállásokból vették fel és sok kiállított tárgyat a védőborítása nélkül láthatunk.

National Museum of Computing

Platform: Matterport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A HistoryView VR csapat vette fel a projektet a számítástechnika brit nemzeti múzeumában, ahol csodálatos részlethű képeket állítanak elő 3D kameráikkal. Két teljes termet vettek fel a múzeumban és rengeteg egyéb információt is beágyaztak a filmekbe részletes magyarázatokkal.

Sajnos sok minden kimaradt, mert csak a múzeum egy részében forgattak, például nem látható a világ legrégebbi, még működő komputere és számos más egyéb műtárgy sem.

Forrás: Élet-Érzés blog

 

Elképesztő mi mindenre képes a mai technológia! Ha neked is van saját ötleted, aminek a megvalósítására a virtuális valóság jelenti a megoldást, ne habozz, oszd meg velünk és mi segítünk a megvalósításban!

Ajánlatunkról bővebben ezen a linken olvashatsz.