Az AVARA Media és a PBI (Polar Bears International) által készített kiterjesztett valóság élmény múlt hét csütörtökön jelent meg. A projekt a Jegesmedvék Hetére készült, célja, hogy emlékeztessenek minket a jegesmedvék nehéz helyzetére.

Lássuk a medvét

Mielőtt a jegesmedve-élményről beszélnénk, beszéljünk a helyzetükről.

„A kiterjesztett valóság varázslatán keresztül lenyűgöző és magával ragadó élményt készítettünk, aminek segítségével a felhasználók felfedezhetik a sarkvidéket és, hogy a jegesmedvék milyen kihívásokkal szembesülnek napjainkban.”

A jegesmedvék a Jeges tenger jégtábláin vadásznak a fókákra, fő táplálékukra. Ahogy a globális hőmérséklet nő és a jég olvad, a jegesmedvék számára egyre nagyobb kihívást jelent a táplálékszerzés. Ennek következtében a jegesmedve-populáció erőteljes visszaesésbe kezdett az elmúlt években.

A csapat

A PBI az egyetlen olyan nonprofit szervezet, amely kizárólag a jegesmedvék élőhelyének megőrzésének szenteli tevékenységét . Hét évvel ezelőtt tartották az első Jegesmedve Hetet, mely minden évben a jegesmedvék szárazföldi vándorlásának idejére esik. Minden évben, a PBI oktató programokat tart ezen a héten, hogy tájékoztassák a nyilvánosságot a jegesmedvék aktuális helyzetéről. „A Jegesmedve Hét ezekre az ikonikus állatokra és olvadó élőhelyükre összpontosít” mondta a PBI igazgatója Krista Wright „A célunk a programmal, hogy inspiráljuk az embereket a medvék gondozására és a faj és élőhelyük megóvásába való bevonásra.”

Az AVARA Media kifejezetten kiterjesztett valóság élményeket készít oktatási vagy érdekképviseleti célra, így tökéletes választásnak bizonyultak a megvalósításra .

Kiterjesztett valóság élmény

A PBI igazgatója, nagyon várakozással tekint az interaktív projektre, hiszen elmondása szerint a Sarki Jeges Medve Hét nem csak a jegesmedvék ünnepléséről szól, hanem a cselekvésre ösztönzésről is. Figyelmet kell fordítani a jegesmedvéket érintő valós fenyegetésre is és a megmentésükhöz szükséges intézkedésekre. „Ez a kiterjesztett valóság élmény tökéletesen passzol a célokhoz – elkalauzolja a felhasználókat a jegesmedvék világába, miközben arról tanulnak, hogyan tudnak rajtuk segíteni.” – mondta.

Az AVARA kiterjesztett valóság élmény okostelefonon érhető el egy marker segítségével. A letöltést követően (IOS és Android eszközön is elérhető), a felhasználók eszközükkel a markerre néznek (kép alul) és már részesei is lehetnek a jegesmedvék valós világának.

Forrás: https://arpost.co/