UI designer állás

Nincs egy általános leírás, különböző UI designerek vannak. Nézzünk közülük néhányat:

  • Mobil UI designer: nagyon népszerű, számtalan cég kizárólag mobil app készítéssel, app designnal, és a téma designokkal foglalkozik mobilokra, tabletekre. Ha belépési pontot keresel a területre, erre a részre fókuszálj a tanulásnál!
  • PC oldal UI designer: Főként szoftverek felületének készít designt, úgy, mint szoftver és web gomb designja.
  • Játék UI designer: A játékok UI designere az online és mobilos játékok felületére koncentrál. Napjainkban ez a legbonyolultabb terület, a játékok UI desingjának elkészítéséhez a követelmények és elvárások nagyon magasak. Akárhogy is, a megfelelő oktatással és tapasztalattal a befektetett energia sokkal jobban megtérül és magas fizetésre is számíthatsz.
  • Más UI designerek: vannak kevésbé népszerű UI designer területek is, mint például az AR, VR vagy ATM felületek, önkiszolgáló jegyautomaták felületei, okos órák felületei és hasonlók.

UI design munkafolyamatok

Mi a fejlesztési folyamata egy digitális terméknek? Mi az UI designer szerepe a munkafolyamatban?

A briefben az internetes termék (vagy app) fejlesztési folyamatában négy fázis különíthető el: elérés és kivetülés dizájn, fejlesztés tesztelés, publikálás megjelenés és népszerűsítés. UI design a második fázisba esik.

  1. Kutatás és projekt: ebben a fázisban készíted el a termékkövetelmény dokumentumot az UI tervezéshez. Ezt általában egy termékmenedzser egészíti ki.
  2. Design és fejlesztés: a termékkövetelmény dokumentum szerint befejezed az UI interaktív prototípusát, elkészíted az UI grafikus designját. Ezt követően a technikai megvalósítása következik a kutató és fejlesztő által.
  3. Tesztelés és közzététel: a csapat fejlesztői együttműködnek az interaktív, vizuális és technikai hibák kijavításában. A termék menedzser ügyel a minőségre és koordinálja az időt, hogy időben kézbesítve legyen a termék.
  4. Megjelenés és promóció: több csatornás marketing kommunikáció valósul meg, hogy a megfelelő célcsoportot érjük el.

Az utolsó láncszem a folyamatos tartalomkezelés biztosítása, ami javítja a felhasználói aktivitást, kitágítja az elért célközönséget. Ahhoz, hogy ez hatékony legyen, kérned kell és el kell fogadd a felhasználói visszajelzéseket, folyamatosan optimalizálni a felhasználói élményt és állandóan fejleszteni.

UI design munkafolyamat

Mik a fő feladatai egy UI designernek?

A legtöbb UI desiger grafikus designer. A fő feladataik közé tartozik: grafikus design, ikonok tervezése, alkalmazás márkájának kialakítása, felület designja, stb.

A tényleges folyamatában az internetes termék fejlesztésnek, felfelé összeköttetésben állsz a termék menedzserrel, lefelé pedig a front-end fejlesztővel.

Ezáltal te többnyire befejezed a grafikus vizuális designját az UI felületnek az alapján, amit a termékmenedzser eltervezett. Ez megköveteli, hogy megértsd az interaktív tervezetet, megértsd, hogy az interaktív design a legjobb megoldás és támogathatja a vizuális tervezést.

Miután elkészítetted a vizuális vázlatát az UI felületnek, az UI designer megjelöli és kézbesíti a front-end fejlesztőnek a felület újra írására. Ha szükséges, te is alkalmazhatsz UI effekteket, hogy letisztázd a desinger célját, úgyhogy az UI animációk ismerete is előnyt jelenthet.

Forrás: https://www.mockplus.com/blog/post/what-is-ui-design