Először is tisztázzuk, mi is az az UI és milyen funkciói vannak!

Mi az UI design?

Cikk sorozatunkban egy komplett és hasznos útmutatót adunk ahhoz, hogy mi is az az UI design részleteiben.

Sokan tévednek azzal kapcsolatban, mi is az az UI design. Például azt gondolhatják, hogy egy telefon ikon UI design, ami sok órányi különböző ikon megrajzolásához vezet, ami alapján tévesen úgy gondolják, hogy UI designerek.

Mások úgy hallották, hogy az UI design készítésével magas fizetés jár, de nem tudják, mi az az UI design, és nem tiszta számukra, mit is kéne megtanulniuk. Ez a cikk sorozat elkalauzol az UI design rejtelmeibe.

Mi az az UI design.

Majdnem minden elektronikai eszközhöz, amit a mindennapok során használunk, a mobiloktól kezdve a számítógépen, TV-n, autós rendszeren, Ipad-en, ATM-en keresztül, ha van elektromos kijelzővel rendelkező eszköze, ahhoz UI szükségeltetik.

Általánosan úgy mondhatnánk, hogy az UI egy vizuális portál, amely lehetővé teszi számunkra, hogy információt nyerjünk, előhívjuk a készülék forrásait, hogy irányítsuk az eszközt.

UI design funkciók

Az UI funkciói nagyjából három fő aspektus szerint különíthetők el.

  1. Grafikus design – A ’vizuális’ designja egy szoftver terméknek. Ezt grafikusi designerek készítik.
  2. Interakció design – A szoftver működési áramlásának designja, fa struktúra, működési specifikáció, stb. Ezt általában egy interakció desinger készíti.
  3. Felhasználói tesztelés/kutatás – Ez teszteli az interakció design racionalitását és a grafikus design esztétikusságát. Az UI design racionalitását általában a célközönségnek szóló kérdőívvel tesztelik.

Forrás: https://www.mockplus.com/blog/post/what-is-ui-design