A kevert valóság (mixed reality) már szinte minden szektorban megjelent. Találkozhatunk vele a bútoriparban, ruházati cikkek értékesítésében, oktatásban és a sorból nem maradhat ki az orvostudomány sem. A kevert valóság segítségével alkalmuk nyílik különleges műtétek levezetésére, ritka esetek megismerésére, és mindemellett folyamatos képzésükbe is aktívan beépül ez a technológia.

A Janssen Magyarország megbízásból fejlesztettünk egy HoloLens applikációt, melyet egy kiállításra vittek. Az alkalmazásban több videót is készítettünk, mindegyik különböző szcenáriót mutatott be.

A kiállítás helyszínén a látogatók egy szobába lépve felvették a HoloLens szemüveget és elkezdődött a prezentáció, mely a cég történetét mutatta be. A videó lejátszása közben különböző hatásokkal szimulálták a skizofréniások tüneteit, ami által a résztvevők betekintést nyerhettek a betegséggel élők világába.

A cél az volt, hogy kiszakítsák őket a kiállítás forgatagából és innovatív, figyelemfelkeltő módon megjelenítsék számukra a betegséget. A kevert valóság erre egy kiváló eszköz, hiszen segítségével a nézők a szemüvegben eléjük táruló képeket látják, fejhallgató segítségével a hangok is kizárhatók.

A videók életszerű hatásai és kiváló képi megjelenítése hatásosan volt képes bemutatni a kívánt koncepciót.

A kevert valóság szemüveg segítségével bármit megjeleníthetünk a célközönségünk számára – csak a képzeletünk szabhat határt annak, amit a szemük elé akarunk tárni. Bármilyen képi világot interaktívvá tehetünk számukra, bevezethetjük őket álmaik otthonába, egy áhított nyaralás helyszínére, a múltba a dinók földjére vagy egy futurisztikus jövőbe. Az biztos, hogy maradandó élményt szerzünk nekik, amire biztosan emlékezni fognak.

 

Felkeltettük érdeklődésed? Ha Neked is van egy érdekes koncepciód, írj nekünk és mi segítünk megvalósítani azt!
Ajánlatainkról bővebben ezen a linken olvashatsz.