Az elmúlt időszakban egyre fontosabbá vált, hogy egy vállalkozás ne csak mikrokörnyezetére összpontosítson, hanem legyen aktív és tevékeny része az őt körülvevő tágabb környezetnek, a társadalomnak. Bár kicsik vagyunk, de úgy gondoljuk, hogy Amit teszünk csak egy csepp a tengerben. A nélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.” /Teréz anya/

Ebben a bejegyzésben összeszedtük, hogy melyek azok a CSR tevékenységek, amiket úgy érezzük, KKV-ként és felelős vállalkozásként mi is megtehetünk a fenntarthatóság és a jobb, szebb világ érdekében.

 

Környezetünk védelme

Fontosnak tartjuk, hogy amennyivel tudunk, hozzájáruljunk környezetünk fenntarthatóságához. Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk tudatosan csökkenteni ökológiai lábnyomunkat és vigyázni környezetünkre.

A munkába járás során tömegközlekedést vagy kerékpározást részesítjük előnyben, illetve a gyaloglást, hiszen többen közülünk az irodától nem messze lakunk.
Ha tárgyalásunk van, gyakran telekocsival vagy tömegközlekedéssel utazunk , ahelyett, hogy saját autót választanánk. Amennyiben lehetőség van rá és a másik fél is nyitott, online tárgyalunk, hogy utazásunkkal ne terheljük a környezetet.

Munkánkból kifolyólag sok elektronikus hulladék keletkezik nálunk, melyet minden esetben megfelelő módon elszállítunk.

Igyekszünk a minimumra mérsékelni papír-felhasználásunkat, emellett nyomtatáshoz újrahasznosított papírt használunk, valamint előnyben részesítjük az elektronikus levelezést és elektronikus ügyintézést.

Irodán belül is szelektíven gyűjtjük a szemetet és kihelyeztünk egy elemgyűjtőt is.

 

Felelős foglalkoztatás

Egy vállalkozás sikere a kollégáktól függ, ezt mi is tudjuk. Éppen ezért hiszünk abban, hogy a vezető feladata annak biztosítása, hogy támogatásával kollégái egyéni és csoportszinten is a lehető legjobbat hozzák ki magukból. Figyelmet fordítunk szakmai céljaikra és egyéb ambícióikra is.

Minden munkatársunk számára kötetlen munkarendet biztosítunk, hiszen tudjuk, hogy a fiatalabb és a már családos generációnak is nagy igénye van erre. Lehetőséget biztosítunk home office-ra is, ha alkalmanként inkább otthoni környezetben szeretnék végezni munkájukat.

Tudjuk, hogy a szülőknek a gyerek az első, ezt szem előtt tartjuk családos kollégáinknál és támogatjuk őket a rugalmas munkavégzéssel és a családdal összeegyeztethető időbeosztással.

Szeretjük az új gondolatokat, ötleteket, hiszünk abban, hogy egy vállalat sikere a folyamatos megújuláson is múlik, éppen ezért szeretettel fogadjuk a hozzánk szakmai gyakorlatra érkező egyetemi hallgatókat, frissen végzett egyetemistákat, akik egészen új színt tudnak hozni a vállalat életébe. Sokat elmond közösségünkről az, hogy gyakornokaink többsége a szakma gyakorlat elvégzése után is nálunk marad fő -vagy részmunkaidős kollégaként.

 

Társadalmilag hasznos projektek

Felelős vállalkozásként igyekszünk olyan projekteket és megkereséseket előnyben részesíteni, melyek hasznosak a társadalom számára. Erre portfóliónkban számos példa áll, kezdve az oktatásban használt ismeretterjesztő programoktól egészen az egészségügyben használt alkalmazásokig.

Referenciáink

Mivel mi is a nulláról építettük fel vállalkozásunkat, ismerjük a tipikus csapdákat, buktatókat, ezért kiemelten támogatjuk a fiatalok vállalkozóvá válását szakmai előadásokkal, meetupokkal, workshopokon való részvétellel. Ügyvezetőnk az INPUT Program certifikált mentoraként pro-bono nyújt támogatást a hozzá forduló startup vállalkozásoknak, emellett az Enterprise Europe Network Dél-Alföldi követeként segíti és támogatja a KKV-k nemzetközi piacra lépését.

 

Támogatás

Környezetünkben nem csak a kkv-kra és kezdő vállalkozásokra figyelünk: minden évben nagyobb összegű anyagi vagy természetbeni adománnyal támogatjuk a csapat által kiválasztott és preferált társadalmi célokat, alapítványokat.

Évente több alkalommal is támogatjuk a koraszülött mentők és gyermekkórházak eszközbeszerzését, gyermekek üdültetését, csapat és egyéni szinten is részt veszünk jótékonysági eseményeken, gyűjtéseken.

 

Amennyiben úgy érzed a fenti értékekkel Te is tudsz azonosulni és úgy érzed, szívesen lennél csapatunk tagja, jelentkezz aktuális állásajánlatainkra!