Ünnepélyes keretek között, június 4-én került megrendezésre a Rotary Club Szeged Dóm Láncátadó Ünnepsége a Tisza River Étterem és Rendezvényhajón. Ez az esemény szolgál arra, hogy kinevezzék az új elnököt, de itt kerül sor új tagok avatására is, a legaktívabb tagokat pedig elismerésekkel jutalmazzák.

A korábbi elnök, Dr. Radnóti-Márton Beatrix ügyvezetőnknek adta át a stafétát, július 1-től Ződi-Sipos Mária fogja vezetni a klubot.

Marcsi a cégünk vezetése mellett 2 gyermekes családanya. A sűrű mindennapok mellett azonban szívesen szakít időt a Rotaryra, hiszen azt mondja, a Rotary számára a jószolgálaton túl különleges élményt jelent. Első elnöki beszédében felidézte azt a meghatározó pillanatot, amikor egy Gift of Life – Ajándékozz életet sajtótájékoztatón vett részt. Elmesélte, hogy miközben nézte a szívműtéten átesett gyermekek és családjaik fotóit, meghatottság töltötte el. Azt érezte, hogy ha csak egy kicsivel is, de hozzájárult ahhoz, hogy ezek a kis tünemények élhessenek, teljes életet kaphassanak. Ez az érzés a mai napig végigkíséri a Rotary-ban munkásságát. Magyarországon a Gift of Life projektet jelenleg a Rotary Club Szeged Dóm szervezi. Marcsi szerencsésnek érzi a klubot, hogy ezt a feladatot ők kaphatták meg, hiszen szerinte nincs is annál nemesebb cél, mint a kisgyermekek életének támogatása és segítése.

Marcsi elnöki évének tervei és programja a klub weblapján megtekinthető ide kattintva.

Ződi-Sipos Mária elnöksége egyébként azért is különleges, mert ritkán történik olyan – országos szinten -, hogy női elnöke lesz egy klubnak. A Rotary Club Szeged Dómnak pedig a korábbi elnöke is egy vállalkozó családanya, aki most szintén egy vállalkozó családanyának adta át a klub vezetését.

Gratulálunk ügyvezetőnknek!